Reportages

Eindhoven Moves Us

Met een aantal fotografen hebben we met het CKE (Centrum voor de kunsten Eindhoven)  op verzoek van de gemeente Eindhoven een project gedaan over de reiziger in beweging rondom het station Eindhoven. Gevraagd was om een fietstunnel van tijdelijke kunst te voorzien.

De fotograaf Maarten Coolen heeft dit project begeleidt. Maarten Coolen is documentair fotograaf. Hij interesseert zich voor ontwikkelingen in de maatschappij en focust op onderwerpen waar de menselijke factor bindend is, zoals portretten, ambacht en de daarbij behorende producten.

Passerende reizigers werden gevraagd om deel te nemen aan het project waarbij werd uitgelegd dat de foto's uitvergroot in het tunneltje achter het station zouden komen te hangen. We vroegen de mensen om te mensen springen. Want als je springt, laat je spanning los. Dat zorgt voor een heel puur en vrolijk beeld.

De tijdelijke expositieruimte is een drukke fietstunnel dichtbij het station. Op de muren van die tunnel zijn 40 grote zwart wit foto’s geplakt van reizigers in beweging.

Ook zijn de foto's gebundeld in het boekje Eindhoven Moves Us. Zie het Boekje Eindhoven Moves Us

In diverse kranten is er aandacht voor het project geweest, zie oa het vlgd artikel Krantartikel