Reportages

Mooi op de foto

Iedereen verdient het om mooi op de foto te staan. Ook mensen die op leeftijd zijn.

Maar wat is mooi? Een officieel studioportret, zorgvuldig uitgelicht, kleren goed, haren goed, rechtop zitten, egale achtergrond. Of toch iets anders? Vrijer, spontaner, ge├źnsceneerd of een snapshot op het perfecte moment.  Studioportret of vrij portret. Wat is mooier? Daarover gaat dit project.

Er is nog iets anders. Als er op een zorgvuldige manier een foto van je wordt gemaakt, dan is dat een intense vorm van communicatie. Je krijgt aandacht, wordt gezien. Dit project gaat dus ook over contact maken, geduld hebben, je inleven in de ander.

Met een aantal amateurfotografen zijn we op Vitalis Wilgenhof en/of Kronehoef in contact gekomen met ouderen die graag alleen of met iemand anders op de foto wilden.

De atributen waren een eenvoudige fotostudio. Ik heb Bep Tiggelhove 81 jaar oud gefotografeerd. Ze woonde sinds 2 jaar in Kronehoef. Ze heeft veel vriendinnen gemaakt waarmee ze dagelijks een potje kaart in het bruin Cafe van Kronehoef. En het ging er fanatiek aan toe! Bakjes met centen kwamen op tafel en een snoeppot. Ze wilde ook graag met haar vriendinnen op de foto wat we tijdens het kaarten hebben gedaan.

Bep heeft een bijzondere relatie met Lenie Hobbelen (links op de foto), 98 jaar oud en woont al 23 jaar op Kronehoef. Ze hoeven elkaar maar aan te kijken en ze weten al wat de ander bedoeld.

De expositie van de foto's was op locatie.