Reportages

Nettie

In januari 2023 heb ik het mentoraat Beeldstijl & Serie olv Peter van Tuiijl afgesloten door middel van een presentatie en de uitgifte van een mooi boek. Mijn serie gaat over Nettie, mijn schoonmoeder die gediagnostiseerd is met dementie.

Een thema waar veel foto's over te vinden zijn maar die bij mij niet het gevoel opriep waar ik naar op zoek was. In mijn zoektocht naar mijn beeldstijl ben ik me verder gaan verdiepen in photoshop om een dubbele gelaagdheid in de foto's aan te kunnen brengen.

Met deze serie wil ik mijn kijk op dementie in beeld brengen. Met de camera heb ik Nettie de laatste jaren gevolgd en waar in het begin nog veel contact te zien is met herkenning, warmte en genegenheid zie je haar langzaam in zichzelf verdwijnen in het verleden. Wat blijft zijn de herinneringen.

                   "Een foto zegt meer dan duizend woorden"

Ontzettend blij ben ik met de beoordeling Brons door de fotobond in 2021 voor de foto Weerzien. Ook zijn 4 foto's van deze serie geselecteerd voor het fotofestival Lens op de Mens te Pelt van 4 juni 2023 tm 30 september 2023.